Yaylacık Ortaokulu

Vizyon: Öğrencilerimizi, milli ve manevi değerlere bağlı toplumsal değerleri benimseyen akademik, sosyal, sportif ve kültürel yönden çağdaş, laik, Atatürkçü, kendisi ve toplumu ile barışık, bilimsel düşünmeye önem vererek yorumlayabilen, pozitif ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyebilen, iyi öğrenci, iyi insan ve iyi bir toplum oluşturmaktır.

Misyon: Biz Yaylacık Ortaokulu olarak bütün öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılâplarına gönülden bağlı, anadilini etkin bir şekilde kullanabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, özgüveni tam, içinde bulunduğumuz çağın imkânlarını kullanarak, bilgiye ulaşabilen ve bilgiyi kullanabilen; tutarlı, kararlı toplumla barışık bir şekilde milli ve manevi değerlerine hizmet etmeyi amaç edinmiş bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

Başarılar:

Saatler: 09.00-15.40
Isınma: Doğalgaz
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler: Survivor Yaylacık
Bilimsel Etkinlikler: Bilim şenliği ve Teknoloji Tasarım Sergisi
Proje Çalışmaları: En temiz Sınıf Projesi Boyun Kadar Kitap Oku projesi Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var Projesi
Diğer Hususlar: Okulumuz Yaylacık İlkokulu binasında hizmet etmektedir. İlkokul ve Ortaokul olarak bir arada tam gün hizmet etmekteyiz.

WEB - https://bursayaylacikortaokulu.meb.k12.tr

Adres - YAYLACIK MAH. 53.470 SK. YAYLACIK İLK VE ORTA OKULU BLOK NO 21 NİLÜFER / BURSA

Yerleşim Yeri - Okulumuz merkez köy konumundadır.

Ulaşım Okulumuza il merkezinden B/33H, 6K1 numaralı otobüsle ulaşılabilmektedir. Ayrıca Küçük Sanayi istasyonundan kalkan köy dolmuşları ve B/32 otobüsle de ulaşılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz, Nilüfer ilçe merkezine yaklaşık 8,Bursa il merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktadır.